Главная / Ремонт своїми руками / Ремонт підлоги / Пробкова підлога на кухні – фото в інтер’єрі і 11 порад з вибору

Пробкова підлога на кухні – фото в інтер’єрі і 11 порад з вибору

Реклама

Пробкові підлоги на кухні – це одне з найбільш вигідних рішень у співвідношенні ціна-якість, але ймовірно із-за недостатньої інформованості споживачів, популярністю вони не користуються. У цій статті ми розповімо про переваги й недоліки матеріалу, а також про те, як вибрати підлогове покриття за допомогою 11 рад і 20 фото пробкових підлог в інтер’єрі.

Плюси і мінуси

Пробкові підлоги володіють наступними перевагами:

  • Вони дуже приємні для ходьби босоніж. Більш того, за рахунок своєї структури, що складається з безлічі повітряних осередків, пробкові підлоги амортизують кожен ваш крок. Так що, для тих, хто має проблеми з суглобами, хребтом, та опорно-руховим апаратом — покриття краще не знайти;
  • Не дадуть вашій посуді розбитися в разі падіння — знову ж таки за рахунок м’якості і пружинистість;
  • Пробка допомагає зберігати тепло і сама залишається теплою, навіть якщо в приміщенні прохолодно;
  • Не ковзають (втім, багато в чому це залежить від захисного покриття);
  • Пробка легко миється, не вбирає жир, а також такі фарбувальні рідкі продукти як буряковий сік або червоне вино. Крім того, вона не притягує пил, так як не накопичує статичну електрику;
  • Водонепроникні і не схильні до гниття, так як пробка містить лігнін, себерин і цероиды. Це означає, що у випадку, скажімо, прориву труби, підлога не зіпсується і не покриється цвіллю. Але, строго кажучи, серйозні «затоплення» витримає лише клейовий пробкова підлога;
  • Не схильні до горіння. Пробка може лише обуглиться;
  • Мають довгий термін служби. Хороший пробкова підлога прослужить вам не менше 20 років у прекрасному стані;
  • Завдяки повітряним комірок, з яких складається пробка, покриття має об’ємну пам’ять. Це означає, що ні кухонні меблі, ні впали важкі речі не залишать на ньому вм’ятин. Точніше залишать, але з часом форма відновиться;
  • Вони приглушують як повітряні, так і ударні шуми, як всередині приміщення, так і зовні;
  • Ціна на коркові підлоги становить від 1500 руб./ кв. м – це дешевше паркетної або масивної дошки майже в 2 рази, при тому, що за експлуатаційними характеристиками пробка багато в чому перевершує дерево.

На жаль, і у цього унікального матеріалу є свої мінуси:

  • Хоч пробка і водонепроникна, від тривалого впливу вологи вона все ж може набрякнути. Особливо до цього схильні замкові пробкові підлоги в місцях стиків плашок. Клейовому підлозі вода не страшна, але з-за захисних 3 шарів лаку підлога може стати таким же слизьким як ламінат або полірований масив;
  • Пробка боїться гострих предметів. Втім, на лакованому підлозі від ігор дитини, кота чи падіння ножів можуть залишитися лише малопомітні подряпини, які піддаються реставрації;
  • Вартість пробки вище, ніж ламінату, плитки або лінолеуму;
  • Клейовий пол, який найбільше підходить для кухні, вимагає ідеально рівної основи і професійного, а не самостійного монтажу, що позначається і на загальній ціні.

11 порад з вибору

Порада 1. Клейовий підлогу краще підходить для кухні, господарі якої часто готують і проводять там час

Клейовий підлогу хороший тим, що може бути застелена максимально герметично – не мати стиків між плашками, ні біля стін. Завдяки цьому він не пошкодиться навіть з-за великого обсягу води і не дасть їй «затопити сусідів знизу.


Характеристика матеріалу — плитки клейового покриття двухслойны: нижній шар складається з пресованої пробки, а декоративний шар — з коркового шпону. Після укладання покриття обробляють воском, маслом або лаком. Плитки випускаються в різних форматах, але так як їх розміри кратні один одному, то ви можете пограти з дизайном кладки – укласти підлогу «ялинкою», у розбіг, шаховим порядком і навіть зигзагом як на фото нижче.

Мінуси: на відміну від замкового клейовий підлогу вимагає ідеального підстави і якісної професійної укладки. Крім того, його можна використовувати повторно після демонтажу.

Підказка: Корковий клейовий підлогу на кухні потрібно покривати 3-4 шарами лаку.

Порада 2. Якщо ви живете в знімній квартирі, не так вже часто готуєте і не хочете ретельно вирівнювати основу, то вигідніше купити замковий підлога

Замкові («плаваючі») підлоги більше підходять для обробки мало експлуатованих кухонь та їдалень, так як вони витримують пролиті рідини, але тільки до 24 годин. Зате зіпсовані плитки підлягають заміні, а головне – покриття дуже швидко і легко монтуються самостійно. Навіть на нього наносити лак не потрібно, найчастіше воно продається вже з заводською обробкою. До того ж, «плаваючі» підлоги за рахунок використання підкладки (при укладанні) і основи з МДФ можна класти на основу з перепадами до 2-3 мм на 2 м, що так само заощадить вам час, сили і гроші. Ще один плюс — замкова пробка може достовірно імітувати статевий або паркетну дошку.

Характеристика матеріалу: плашки «плаваючої» підлоги складаються з МДФ-основи, серединки з пресованої пробки і декоративного шару з коркового шпону (2-3 мм). За форматом, розмірами, способом монтажу (за принципом «шип-паз»), а іноді і по вигляду коркові планки схожі на ламінат.

Мінуси: як вже було зазначено, замкові пробкові покриття мають слабке місце – шви. Якщо вода просочиться в стики, то торці планок набухнуть, і пробка може трохи відшаруватися від МДФ-плити. Ще один недолік – ціна на замкові підлоги трохи вище, ніж на клейові, до того ж вони вимагають покупки спеціальної підкладки.

Підказка: щоб довше зберегти підлогу на кухні в кращому вигляді, вибирайте матеріал з вологостійкими торцями і обов’язково закрийте всі стики водостійким герметиком.

Порада 3. Чим товще матеріал, тим краще

  • Клейове коркове покриття для кухні повинно мати товщину 6 мм, а не 4 мм.
  • Замковий підлога буває товщиною 10-12 мм За інших рівних умов, більш товстий матеріал буде надійніше.

Порада 4. Якщо ви хочете купити світлий підлогу, то віддайте перевагу варіантам з фаскою

Білі, бежеві, світло-сірі покриття роблять шви і будь-які погрішності укладання помітніше. Цього можна уникнути, якщо вибрати стать з фасками (скосами по краях).

Порада 5. Хочете, щоб підлога завжди здавався чистим? Вибирайте матеріал з характерним малюнком і текстурою коркового шпону

Не дуже світлі (бежеві, сірі, коричневі, темно-коричневі) тоновані покриття з характерною «пробкової» текстурою завжди здаються чистими. Дрібні крихти, краплі від води, плями та інші побутові забруднення можна помітити тільки якщо придивитися.


Рада 6. Тонована пробка довше зберігає свій первинний колір, ніж незабарвлена

Якщо кухня виходить на сонячну сторону, то вам варто віддати перевагу тонований матеріал, так як пробка натурального кольору, просто покрита лаком з часом «вигорить» від ультрафіолету.

Рада 7. Купуйте пробку з однієї партії

Із-за специфіки виробництва, пробкові підлоги з різних партій трохи розрізняються по тону і розміром, що стає помітно тільки в процесі укладання. З цієї ж причини, радимо перестрахуватися, і купити плитки з запасом, особливо, якщо ви купуєте замкову пробку.

Порада 8. Уникайте клеїв на основі розчинників

Якщо ви вирішили постелити клейовий підлогу, то особливу увагу приділіть вибору клею. Кращим вибором стане клей на водній основі, а ось склади на основі розчинників можуть надовго просочити ваші підлоги неприємним хімічним запахом. Не лякайтеся високої ціни клеїв на водній основі, адже у них в 2 рази більше економічна витрата.

Порада 9. Особливу увагу приділіть покупці лаку

  • Еластичний лак, так само як і клей, краще вибрати на водній основі;
  • Майте на увазі, що покриття, оброблені лаком з керамічної крихтою хоч і підвищують зносостійкість підлоги, але ходити по них вже не так приємно, а діти взагалі можуть стерти про них шкіру. А ще вони… можуть швидше зношуватися шкарпетки домочадців;
  • Після лакування пробки почекайте як мінімум тиждень перед початком її експлуатації – не ходіть з нею взуття, і не ставте меблі.

Порада 10. Якщо ви хочете купити пробковий плінтус, віддайте перевагу плінтусів з заводської лакуванням

Щодо часу, грошей і роботи вигідніше купувати вже лаковані плінтуси, так як нелаковані хоч і дешевше, але їх все одно доведеться двічі обробляти лаком.

Порада 11. Щоб продовжити термін служби покриття, користуйтеся спеціальними засобами для догляду

  • Складні забруднення, які на кухні неминучі, слід видаляти спеціальними м’якими миючими засобами для коркових підлог, наприклад, Euku-clean.
  • Раз в один-два роки наносите на підлогу спеціальні уходовые засоби на основі воску і парафіну. Вони відновлять красу пробки і підвищать його антистатичні властивості.
  • Раз у 5-10 років оновлюйте лаковий шар.

Фото пробкових підлог в інтер’єрі кухні

І нарешті, представляємо вам підбірку фото пробкових підлог в інтер’єрах кухонь у класичних і сучасних стилях. Почнемо, мабуть, з класики.

А ось фото-приклади застосування короку в інтер’єрі сучасних кухонь.


(Оцініть матеріал! Вже проголосувало:10 середня оцінка: 5,00 з 5)


Завантаження…

Читайте також:

  • Підлогу пізнається в порівнянні: вибираємо підлогове покриття для кухні
  • Наливна підлога на кухні
  • Все про керамічну плитку для підлоги на кухні
  • Паркетна дошка на кухні – все за і проти
  • Все про лінолеум для кухні — порівнюємо, вибираємо і кладемо своїми руками
  • Керамогранітна плитка на кухні — на 99% ідеальний підлогу


Рубрика: Підлога



Смотрите также

Укладання плитки на підлогу своїми руками: покрокова інструкція з фото і відео

Зміст Матеріали, інструменти та обладнання Крок 1. Підготовка підстави Крок 2. Малювання розмітки Крок 3. …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *