Главная / Побутова техніка / Вафельниця для тонких і товстих віденських вафель із змінними панелями

Вафельниця для тонких і товстих віденських вафель із змінними панелями

Завдяки сучасній техніці для кухні можна легко збільшити список своїх фірмових страв. Купівля кожного електроприладу – це кілька нових рецептів. Наприклад, з допомогою електричної вафельниці для товстих і тонких вафель зі змінними панелями ви нагодуйте сім’ю смачним і корисним сніданком або приготуєте частування на свято. Розглянемо моделі сучасних виробників і з’ясуємо, які з них заслуговують уваги.

Зміст

Сучасна вафельниця — яка вона ↑

Аналоги перших вафельниц досі можна зустріти в продажу. Це вироби з чавуну або алюмінію, що складаються з двох частин, одна з яких є основою для тіста, друга – кришкою. Обов’язкова деталь – довгі ручки, за допомогою яких вафельницю встановлюють на плиту. Якщо пристосуватися і набратися досвіду, процес приготування товстих і тонких коржів ручним пристроєм здасться простим і зручним. Але це буде відбуватися до того моменту, як ви ближче познайомитеся з сучасними електричними приладами.

Вафельниці, які можна зустріти сьогодні в магазинах техніки для кухні, відрізняються максимальним комфортом, безпекою і привабливим дизайном. Їх форма і вага зручні для перенесення з місця на місце, розміри підходять для зберігання в кухонних шафах чи на полицях. Рішення, яку модель краще вибрати, залежить від потужності, форми виробів, наборів змінних насадок або панелей.

Безпечне і зручне у використанні сучасний пристрій

Більше не потрібно боятися, що бельгійська або віденська випічка підгорить, так як більша частина сучасних модифікацій забезпечує рівномірний нагрів завдяки:

  • антипригарному покриттю;
  • терморегулятора;
  • індикатором готовності.

Вибір великий: від компактних портативних пристроїв, здатних випікати тільки товсті або тільки тонкі десерти, до універсальних професійних електроприладів, які крім бельгійських і віденських різновидів готують горішки, сендвічі і кекси.

Купівля сучасної електричної техніки – прекрасний спосіб приготувати віденські, бельгійські, товсті або тонкі солодощі у вигляді квадратів, кружків і сердечок.

Кращі вафельниці для будинку ↑

Кулінарну помічницю вибирають, відштовхуючись від звичок та смаків. Для пишних і ніжних віденських і бельгійських десертів можна підшукати з десяток недорогих електричних приладів різних фірм, що відрізняються зовнішнім виглядом і потужністю. Якщо потрібні вафельниці з розширеним функціоналом, зверніть увагу на дорогі напівпрофесійні пристрої зі змінними панелями

Для бельгійських або віденських (товстих) вафель ↑

Пишні товсті випечені вироби з ніжного тіста називають віденськими або бельгійськими. На відміну від тонких аналогів, вони м’які, тому часто подаються з варенням, джемом, кремом, шоколадною пастою і навіть морозивом. Форма готових бельгійських солодощів – сердечка і гуртки, але частіше зустрічаються традиційні рифлені квадрати.

Електроприлад для приготування багатошарового тортика по бельгійському рецептом

Щоб бельгійські вафлі не пригоріли і мали приємний колір, вибирайте пристрої з якісним антипригарним покриттям. Ідеальний варіант – керамічна вафельниця з металевими деталями та тефлоновою внутрішньою поверхнею.

Прилад для виготовлення бельгійських «сердечок»

Якщо вам важливий зовнішній вигляд, зверніть увагу на пристрої німецьких і італійських виробників. Вони відрізняються гарним сучасним дизайном і мають у кожної серії кілька вафельниц різного кольору. Найбільш безпечні модифікації забезпечені спеціальним замком.

Для тонких вафель ↑

Любителям хрустких коржів, які відрізняються від товстих віденських або бельгійських виробів не тільки за товщиною, але і смаком, пропонуємо інші варіанти. Вони дозволяють спекти кулінарні заготовки товщиною кілька міліметрів, які можна згортати в трубочки і ріжки, а потім присмачувати смачною начинкою. Саме тонкі коржі нагадують знайому з дитинства випічку, приготовану в чавунних вафельницах.

Відмінний варіант для хрустких коржів

Готувати в приладах для тонких вафель, які ще називають американськими, одне задоволення. Як правило, такі пристрої відрізняються високою потужністю, тому процес приготування протікає швидко, всього кілька хвилин. Металеві елементи покриті антипригарним складом, забезпечують рівномірність нагрівання. Навіть часто використовувані вафельниці служать довго завдяки вбудованої захисту від перегріву.

Моделі 2 в 1 зі змінними панелями ↑

Якщо ви хочете урізноманітнити меню різними видами кулінарних виробів, рекомендуємо універсальні моделі зі змінними панелями. Вкладки з перфорацією стандартної форми дозволяють випікати тонкі і товсті вафлі, сендвічі, кексики. Заміна панелей відбувається вручну, парою рухів: спочатку дістаєте один вкладиш, потім на його місце вставляєте іншого.

Змінні панелі дозволяють збільшити функціонал вафельниці

За відгуками постійних користувачів, потужність пристрою великої ролі не грає. Цілком достатньо 750-800 Вт, щоб приготувати ніжну випічку. Але великим сім’ям радять звертати увагу на розмір і можливість приготування більшої кількості виробів за один раз. Важливо і кількість змінних панелей.

Поради щодо вибору вафельниці ↑

З технічними характеристиками можна ознайомитися на сайтах інтернет-магазинів, там же часто публікують відгуки про якості техніки. Моніторинг ринку допомагає визначитися з вибором моделей, серед яких все частіше лідирують прилади 2 в 1, 3 в 1, 5 в 1, вафельниці-орешницы і пристрої з вкладишами для сендвічів.

Рейтинг кращих моделей за оцінками власників ↑

Користувачі найчастіше звертають увагу на такі характеристики, як потужність, наявність зручного регулювання, матеріал робочих частин та корпусу, випікання товстих і тонких вафель, сучасний дизайн.

Лідер рейтингу Clatronic WA 3606

Аналіз цих та інших якостей техніки вивів у ТОП-5 вафельниц наступні моделі:

  1. Clatronic WA 3606 – прилад для приготування товстих бельгійських і віденських вафель. Потужність – 800 Вт, вартість – 2 290 руб. Ступінь прожарки регулюється зручною ручкою, визначити час заливки тесту допомагає індикатор на кришці.
  2. Maxwell MW-1571 – електроприлад для випічки тонких вафель. Потужність – 800 Вт, вартість – 2 190 руб. Завдяки антипригарному покриттю відсутній ефект прилипання. Регулювання температури здійснюється за допомогою п’яти режимів.
  3. Smile WM 3607 – кращий універсальний варіант «три в одному». Потужність 750 Вт, вартість – 3 800 руб. Набір змінних панелей дозволяє готувати різну за товщиною і формою випічку.
  4. GFgril GF040 WaGrTo – вафельниця з величезними можливостями. Потужність – 1000 Вт, вартість – 4 900 руб. Крім товстих вафель і сендвічів дозволяє запікати м’ясо, птахів і рибу.
  5. Supra WIS-555 – потужний універсальний пристрій для приготування кексів, сендвічів, печива. Тонкі і товсті вафлі виходять чудово. Потужність – 1400 Вт, вартість – 4 250 руб.

Всі перераховані модифікації зарекомендували себе як надійні помічники, здатні досить довгий час працювати без ремонту.

Вафельницю якої фірми краще купити ↑

Багато покупців при купівлі вафельниц орієнтуються на популярність марки. Розглянемо виробників, чиї моделі займають перші рядки «кухонних» рейтингів.

Німецька компанія Clatronic – символ високої якості виробів, призначених саме для кухні. Виробник випускає кухонні комбайни, фритюрниці, мікрохвильові печі, електрочайники та вафельниці для випічки товстих і тонких виробів потужністю 800-1400 Вт.

Clatronic – компактні зручні пристрої для випічки тонких і товстих вафель

Supra – японський виробник, більша частина заводів якого знаходиться в КНР, відомий широку лінійку бюджетних моделей, які за експлуатаційними якостями мало чим відрізняються від дорогих. Останні серії вафельниц носять універсальний характер.

Bork – російська компанія, що випускає дорогі напівпрофесійні пристрою. Вироби оснащені безліччю режимів роботи (до 12) і дозволяють виготовляти як хрусткі коржі, так і товсті бельгійські десерти.

Bork — якісні вітчизняні вафельниці з високою потужністю

Rommelsbacher – німецький виробник, але представлені в магазинах вафельниці випускаються в КНР. Найбільш популярні моделі, випікають віденські вафлі у вигляді сердечок.

Крім перерахованих компанією виробництвом вафельниц займаються GFgril, Bomann, Tristar, Maxwell, KitchenAid, Princess.

Корисні рецепти ↑

Якісна техніка зі зручним регулюванням та безліччю функцій – це половина справи. Результат багато в чому залежить і від правильно вибраного рецепту. Щоб бельгійські, віденські і тонкі вафлі виходили смачними, пропонуємо кілька порад щодо приготування тіста і випічки.

Тісто для віденського печива і вафель ↑

Існує безліч рецептів приготування тіста для пишних, товстих вафель, ми пропонуємо один з найпростіших. Продукти, які будуть потрібні в процесі готування, можна знайти в будь-якому господарстві: борошно, яйця, молоко, цукор, вершкове масло, трохи розпушувача і лимонного соку.

Апетитний десерт по віденському рецептом

Приготування тіста займає трохи часу. Розтираємо 200 г вершкового масла (можна замінити маргарином) з цукровим піском (100 г), додаємо в будь-якій послідовності 3 яйця і склянку молока, ретельно перемішуємо або злегка збиваємо. Додаємо просіяне борошно (350 г), ч. ложку розпушувача і ст. ложку лимонного соку. Ще раз перемішуємо і порційно заливаємо тісто в электровафельницу.

Як приготувати тонкі вафлі ↑

Тонкі коржі подають до столу по-різному: у вигляді простих коржів, красиво оформлених ріжків або трубочок з смачними начинками. Однак процес випічки їх однаковий. Щоб приготувати трубочки, готові коржі скручують вручну, а для формування рівних рожков існують спеціальні форми-конуси.

Трубочки з тонких вафель

Процес приготування тонких хрустких коржів досить простий. Збиваємо 200 г розм’якшеного вершкового масла з цукром (2/3 склянки), після додавання 5 яєць, збиваємо ще раз. Домішуємо 180 г борошна, ст. ложку рослинної олії. Прогріваємо электровафельницу, заливаємо порцію тіста, закриваємо кришку. Зазвичай приготування одного комплекту займає від 3 до 6 хв.

Поки заготовки не охололи і не стали крихкими, скручуємо в трубочку. Додаємо улюблену начинку: заварний крем, повітряні вершки, шоколадну пасту, варене згущене молоко – ласощі готово!

Дієтичні рецепти для вафельниці ↑

Спеціально шукати дієтичні рецепти не варто – вони повністю повторюють звичайні керівництва з приготування тіста для тонких і товстих вафель, але відрізняються набором інгредієнтів. Ось кілька порад, як знизити калорійність і «шкідливість» випічки:

  • замість звичайної борошна використовуйте цільнозернове, можна комбіновану, яка складається з декількох злаків;
  • не змащуйте маслом форми – антипригарне покриття і так не дасть вафель прилипнути до панелей;
  • молоко сміливо замінюйте кефіром або низькокалорійним йогуртом;
  • зменшіть частку вершкового масла;
  • для смаку додайте фрукти або ягоди.

І приклад дієтичного рецепта. Збиваємо 1 яйце, трохи солимо, додаємо 1 перетертий банан, перемішуємо, засипаємо 40-50 г борошна, знову перемішуємо. Розкладаємо по формах, на дно яких можна покласти шматочки гіркого шоколаду або фруктів. Запікаємо в электровафельнице 5 хвилин – десерт готовий!

Маленький шматочок позитиву на сніданок здатний прикрасити весь день

Не бійтеся експериментувати, і через деякий час у вас з’явиться власне меню ексклюзивних фірмових рецептів.

Відео-інструкція по приготуванню віденських вафель ↑

Покроковий майстер-клас:

Вибрати сучасну вафельницю електричну просто: проаналізуйте технічні характеристики вподобаних моделей, уточніть додаткові функції і уважно вивчіть відгуки споживачів. Щоб прилад радував вас довгий час, обов’язково дотримуйтесь інструкції, і тоді апетитні вафлі будуть частими «гостями» на вашому столі!

Смотрите также

Як правильно вибрати мультиварку: яку модель краще купити

Мультиварка – це останній хіт кухонної техніки. Він ще тільки набирає популярності, але багато господинь …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *