Главная / Побутова техніка / Яку вибрати хлібопічку для дому — поради експерта і відгуки покупців

Яку вибрати хлібопічку для дому — поради експерта і відгуки покупців

Мало хто відмовиться від задоволення впиться зубами в хрустку скоринку свіжоспеченої булки. Особливо, якщо вона виготовлена з натуральних інгредієнтів і за всіма правилами. Раніше господині для цього доводилося вставати спозаранку і клопотати весь день, а сьогодні випічку замість неї готує побутове пристрій – хлібопічку. Величезний вибір моделей.Щоб визначитися, яку хлібопічку краще вибрати для будинку, варто прислухатися до відгуків покупців та порад експертів.

Зміст

Функції та можливості сучасних хлебопечей ↑

При всій складності процесу випікання експлуатація хлібопечі дуже проста. Після засипання інгредієнтів в спеціальне відерце в ньому починає обертатися лопать, тісто замішується автоматично. При підключенні в потрібний момент нагрівального елемента воно починає підніматися. Періодично між циклами підйому тісто обминается, як того вимагає технологія, після чого нагрівач включається на повну потужність – і ви отримуєте готовий хліб.

Хлібопічка допоможе відмовитися від покупки борошняного

Від користувача потрібно лише завантажити всередину хлібопічки продукти і вибрати відповідну програму. Як наслідок, він економить масу часу і фізичних зусиль на найбільш трудомісткому етапі – замішуванні тіста. Автоматичний режим випікання дозволяє виключити людський фактор і отримувати стабільно хороший результат у вигляді якісної домашньої випічки – від стандартного буханця житнього або білого до здобних пасок і короваїв.

Для хлебопечей розроблено безліч рецептів

Можливості хлібопічок цікаві і людям, які дотримуються особливого режиму харчування: у них можуть бути закладені програми для виготовлення низькокалорійних хлібців з різних видів борошна, а також борошняного без глютену, солі або дріжджів. Функціональність хлебопечей не обмежується виробництвом хлібобулочних виробів. Безліч бюджетних моделей успішно справляються з такими завданнями:

  • приготування йогурту і вершкового масла;
  • варіння різних видів варення, соусів, глазурей;
  • підтримання температури готових виробів протягом декількох годин;
  • випікання без замішування (функція дозволяє частково замінити звичайну духовку);
  • замішування тіста без випікання для пирогів, піци, пельменів і т. д.

Як бачите, поява на кухні цього девайса звільнить вас відразу декількох рутинних занять. Чому ж тоді відгуки про нього далеко не завжди позитивні? Питання варто переадресувати виробникам – не всі вони підійшли до виготовлення своєї техніки відповідально, і споживачам, виявляючи якісну хлібопічку, доводиться займатися мало не детективними розслідуваннями.

Користуватися хлебопечью легко

Поради експертів по вибору хорошої хлібопічки ↑

В магазині краще не сподіватися на сумлінну консультацію продавця – більшість з них намагатиметься прорекламувати прилад, наявний у них в наявності. Тому визначити для себе саму хорошу домашню модель хлібопічки вам допоможе написання списку базових вимог до приладу і своєрідний рейтинг від покупців, який можна скласти самостійно, виходячи з відгуків на різних веб-майданчиках.

Класифікація за вагою випічки ↑

Почніть з уточнення максимального ваги готової буханця. Він залежить від внутрішнього об’єму форми, які бувають:

  • маленькі – 450-750 г;
  • середні – 750-1000 г;
  • великі – 1000-2000 р.

Якщо сім’я налічує більше 4 чоловік, і всі вони – затяті любителі мучного, булка вагою від 1 до 2 кг може розходитися за день. У цьому випадку знадобиться большеформатная хлібопічка, інакше займатися пекарським справою доведеться часто і по кілька разів, а це для приладу небажано. Не слід також «запасатися»: надмірна кількість випічки загрожує її псуванням, перевитратою продуктів і електроенергії.

Буханець для великої родини

Сім’ї з 2-3 осіб з помірним споживанням хлібобулочних виробів оптимально вибрати прилад з середніми можливостями, а люди, які їдять їх лише зрідка або пригощають хлібом тільки гостей, цілком можуть обійтися малим пристроєм. Правильно підібравши потрібний розмір батона, ви забезпечуєте нормальний режим роботи хлібопечі і тим самим подовжуєте термін її служби.

Кількість лопаток ↑

Чим об’ємніше робоча ємність, тим складніше процес і тим інтенсивніше повинен бути заміс. Одна лопать з таким завданням може не впоратися, тому відповідальний виробник оснащує хлібопічка двома. За відгуками на форумах домогосподарок, така модель дуже ефективна як тістоміс – навіть самі здобні калачі, вымешенные в ній і спечені в духовці, виходять ідеальними. Це стосується і крутого пельменного тесту.

Чаша з одного лопаткою

Виходячи з тих же відгуків, є у конструкції з двома мішалками і мінуси:

  • борошняна суміш в процесі розривається на дві частини, кожна з яких міситься лопаткою окремо, з-за чого випічка виходить двогорбий, а іноді і зовсім однобокою;
  • велике відро завжди має прямокутну форму (в інших хлебопечах зустрічаються і круглі чаші, і набори), тому всі вироби нагадують магазинні буханки;
  • спекти середню булку в об’ємній чаші важко – тісто між лопатками розподіляється нерівномірно або зовсім розпластується по дну;
  • у нижній частині готового хліба залишається не один отвір, а два.

Заради високої швидкості і якості замісу з деякими недоліками можна змиритися, а для усунення інших існує кілька секретів:

  • месители рекомендується встановлювати паралельно один одному – так ви оптимізуєте роботу двигуна і допоможе формуванню правильного «колобка»;
  • щоб лопаті не залишалися в хлібі, можна попередньо змащувати їх олією, а з готового батона краще діставати спеціальним гачком, пропонованим у комплекті;
  • після остаточної обминки допускається витягти обидві лопатки, тоді отвори в готовому виробі не утворюються.

Тому, незважаючи на маленькі нюанси, варто вибирати хлібопічки з двома месителями.

Хлібопічка з двома лопатями

Потужність хлібопечі ↑

Чим могутніше агрегат, тим ефективніше він справляється з хлібопеченням. І все-таки до цього параметру не варто підходити з позиції: чим більше, тим краще. Будь-який професійний технік-електрик вам підкаже, що вибір потужності побутових електричних приладів залежить від можливостей електромережі приміщення. Якщо ви не готові заради нового девайса її міняти, не перестарайтеся з додатковим навантаженням.

З точки зору юзабіліті, цей фактор впливає на швидкість приготування, проте глобальних відмінностей для користувача, який ніяк не задіяний у процесі, він не створює. Більше того, висока потужність хлібопечі обумовлює підвищене споживання електроенергії, так що її можна віднести до переваг лише з деякою натяжкою.

Потужність важлива для багатофункціональних приладів та професійних хлебопечей

Існують тільки дві причини, по яких необхідно вибирати высокомощную (від 1 до 2 кВт) хлібопічку:

  • вам потрібна функція «Швидка випічка»;
  • ви плануєте постійно піч великі хлібини (понад 1,5 кг).

У всіх інших випадках потужності від 450 до 700 Вт для побутової електричної хлібопечі цілком достатньо.

Рейтинг виробників ↑

Традиційними лідерами ринку вважаються такі бренди:

  • Panasonic;
  • Gorenje;
  • Kenwood;
  • Moulinex;

У перерахованих марок розроблений великий асортимент хлебопечей середньої цінової категорії (понад 100 в. е.). У відгуках їх хвалять за продуктивність, надійність і зручність у роботі, але є нарікання на ціну, залежність від стрибків напруги і не завжди адаптовані під місцеві продукти рецепти.

У рейтингах лідирують хлібопічки Panasonic

За 60-70. тобто можна вибрати хлібопічку від молодого і менш розкрученого виробника. Про те, що він собою представляє компанію з хорошим товаром, завоевывающую ринок демпінгом, або тимчасове утворення, пропонує «сирий» продукт – можна тільки гадати. Щоб розпізнати бракороба, орієнтуйтеся за відгуками. Цілком схвально покупці відгукуються про наступні торгові марки:

  • Mystery (компанія російська, виробництво – Китай);
  • Liberton (німецький бренд, виробництво – у Китаї);
  • Zelmer (польський виробник зі штаб-квартирою в Росії);
  • Dex (китайська компанія-виробник, що пропонують свої товари під власною торговою маркою).

Маловідомі марки також знаходять своїх шанувальників

Вибирати хлібопічку, повністю покладаючись на який-небудь конкретний бренд, не має сенсу: в лінійках навіть самих іменитих виробників трапляються невдалі рішення. У покупки брендових пристроїв є переваги:

  • розвинена сервісна мережа;
  • підтримка користувачів у телефонному або онлайн-режимі;
  • тривалий обслуговування по гарантії;
  • наявність необхідних запчастин в разі поломки.

Ці плюси умовні, часто нівелюються завищеною вартістю хлібопічки і більше залежать від сумлінної роботи сервісного центру, ніж від компанії. Якщо хочете перевірити, як центр функціонує у вашому місті, ще до покупки знайдіть його контакти на офіційному сайті виробника і зверніться до фахівців з проханням відрекомендувати ту чи іншу хлібопіч. Зазвичай вони не відмовляють і дають цінні поради.

Деякі хлібопечі мають змінні чаші

Відгуки покупців ↑

Якщо вам складно самостійно зорієнтуватися в оптимальних параметрах хлібопічки, спробуйте вивчити відгуки: на форумах обговорюють, як вибрати потужність агрегату або яким повинен бути мінімальний набір програм, на офіційних сайтах фірм – види сертифікатів і реальний рівень техпідтримки. Так, по крихтах збираючи інформацію з достовірних джерел, ви виберете дійсно найкращий для себе варіант хлібопечі.

Список популярних програм ↑

У кожній хлібопічці є 3 базові програми:

  • виготовлення дріжджового хліба з пшеничного борошна (найбільш затребувана функція);
  • випікання за прискореним алгоритмом (використовується у форс-мажорній ситуації, коли несподівано не виявилося хліба);
  • вибір ступеня зажаристости скоринки – світла, середня і темно-коричнева.

Практично, коли можна вибрати вага виробу

Зручно, якщо крім зовнішнього вигляду виробу, можна з допомогою програми вибрати і його вагу, щоб не закладати кожен раз максимальну кількість продуктів. Крім основного функціонала, хлібопечі мають додаткові програми, необхідність яких визначається кулінарними уподобаннями в сім’ї:

  • «бородинський хліб» – житня хлібина готується за особливою технологією;
  • «здоба» («кекс») – машина замішує, а в деяких моделях і випікає, дріжджове або бездріжджове тісто для кренделів, булочок, кексів та тортів;
  • «додавання родзинок» – в склад борошняних виробів вводяться різноманітні добавки (сухофрукти, горіхи, сир, цукати, зелень, приправи);
  • «французький багет» – функція допускає випікання довгих булок з повітряним м’якушкою і хрусткою скоринкою;
  • «піца» – хлібопічка замішує круте прісне тісто для приготування пасти, піци, вареників.

Кекс з хлібопічки

Домогосподарки часто вказують на корисність таймера і диспенсера: без них процес автоматизований не повністю, так як доводиться стежити за звуковим сигналом і вчасно додавати наступний інгредієнт. Також зручний відкладений старт – ранкову випічку можна закласти з вечора.

Кращі хлібопічки для обмеженого бюджету ↑

Хлібопічка – це не смартфон, і швидко вона не старіє. Тому можна бути впевненим, що кожну копійку, вкладену в неї, вона за 4-5 років відпрацює. Водночас технологічний процес призводить до максимального здешевлення побутової техніки, і покупцеві середньої руки немає ніякого сенсу вибирати дорогі моделі.

Дешеві хлібопічки окупаються швидше

Бюджетні агрегати часто печуть нітрохи не гірше, а їх функціонал лише трохи обмежений. Так що спокійно можете вибрати собі хлібопічку за невисокою ціною:

  • Supra BMS-150 – компактний і економний девайс, здатний нагодувати смачним хлібом сім’ю з 2 осіб;
  • Mystery MBM-1207 – дозволяє робити йогурт, варити рис, випікати солодкі і несолодкі булки;
  • LarettiLR7606S – ця модель має диспенсер, 17 різноманітних функцій і нержавіючий, за відгуками, акуратно зібраний корпус.

Зверніть увагу, що у недорогих хлібопічках можуть бути не передбачені дисплей, оглядове віконце, а без них складно контролювати заміс і випікання. У приладів також немає функції запам’ятовування програми при аварійному відключенні світла, або вона діє не більше 7-10 хвилин. Не передбачено в них і режим захисту панелі управління від дітей.

Стандартна комплектація

На цьому етапі ви, швидше за все, вже отримали досить інформації і пригледіли 2-3 хлібопічки. Постарайтеся побачити їх на власні очі в будь-якому магазині побутової техніки, щоб протестувати пристрою і зорово приміряти їх реальні габарити до своєї кухні. Перевірте комплектацію – є книга рецептів, допоміжні аксесуари, гачок для виймання мішалок. Тепер у вас є все, щоб вибрати найкращу хлібопіч.

Відео-керівництво по вибору хлебопечкидля будинку ↑

Смотрите также

Як вибрати хлібопічку — 12 порад для покупця

Зміст Поради щодо вибору хлібопічки Реклама Хлібопічка бере на себе всю роботу по замішуванню, выстаиванию …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *