Главная / Побутова техніка / Яку мороженицю вибрати: огляд популярних моделей

Яку мороженицю вибрати: огляд популярних моделей

Це улюблене з дитинства ласощі дарує посмішки і піднімає настрій. Особливо актуальний десерт в літню спеку. Звичайно, мова йде про морозиво. Але, на жаль, якість магазинного морозива часто залишає бажати кращого. Якщо вам хоч раз доводилося пробувати морозиво, приготоване будинку, ви напевно задумалися про покупку приладу, який допоможе приготувати цю смакоту. Ми розповімо, як вибрати мороженицю.

Зміст

Морожениця займає мало місця і дарує багато радості дітям і дорослим

Принцип роботи приладу ↑

Морожениця – компактний прилад, який складається з ємності для продуктів і мутовки для їх перемішування. Принцип роботи морожениці схожий з принципом роботи електроміксера. Після включення пристрою колотівка починає обертатися, що сприяє виготовлення однорідної маси, перешкоджаючи замерзання води. До речі, агрегат можна використовувати не тільки для приготування морозива, але і для зберігання кубиків льоду, приготування замороженого йогурту, сорбету, коктейлів, молочного та фруктового льоду.

Яка краще: механічна або електрична ↑

Морожениця Аriete компактна і зручна в експлуатації

Існує два основних види морожениц: механічні і електричні. У приладах механічного типу колотівкою доведеться працювати вручну. Лід, змішаний з сіллю грубого помелу, використовується в якості охолоджувача.

Електричні морожениці, які працюють за принципом міксера, в стінках чаші мають холодоагент, який виробляє холод. Цей тип морожениц поділяється на два підвиди: морожениці з компресором або без нього. Якщо компресор відсутній, для приготування морозива необхідно попереднє охолодження чаші протягом 12-16 годин в морозильній камері.

Більш зручні у використанні морожениці з компресором. Процес приготування морозива відбувається одночасно з охолодженням чаші. При цьому суміш в чаші рівномірно перемішується і не кристалізується. Холодні ласощі готовий до вживання через 20-30 хвилин після початку процесу приготування.

Як вибрати мороженицю: основні критерії ↑

Настільна модель вимагає наповнення сіллю і льодом або попереднього охолодження чаші для морозива в морозильній камері. Автоматична морожениця (з компресором) цього не вимагає.

Якщо ви вирішили придбати мороженицю, і вже визначилися з її різновидом (механічна або електрична морожениця з компресором або без), зверніть увагу на характеристики приладу.

Об’єм чаші ↑

Найбільш оптимальним вважається об’єм чаші від 0,5 до 2 літрів. Висота – до 20 см. Для сім’ї найкраще підходять морожениці з літрової чашею – тут за один раз можна приготувати 4-6 порцій морозива.

У продажу є морожениці з порційними стаканчиками по 100 мл Таких стаканчиків 2-4 штуки. Це дуже зручно, оскільки не доведеться перекладати готовий продукт в іншу ємність.

Потужність ↑

У мороженице можна готувати фруктовий лід, заморожені йогурти, коктейлі, від яких діти приходять в захват

Домашні морожениці не вимагають багато енергії, особливо якщо мова йде про моделі без компресора. Потужність морожениц зазвичай становить від 4 до 35 Вт. Навіть якщо потужність невелика, морожениця впорається з приготуванням смачного ласощі. Потужність приладів з компресором досягає 150-200 Вт.

Є прилади, які працюють не від мережі, а на батарейках, причому прямо в морозильній камері вашого холодильника. Таку мороженицю пропонує компанія Panasonic.

Компактність ↑

Само собою, ви не будете готувати морозиво кожен день, тому прилад повинен бути компактним і зручним для зберігання. Ємність для шнура дуже бажана.

Матеріал корпусу і чаші ↑

Основний елемент, який стикається з продуктом – це чаша. Виробляють морожениці з пластиковими і металевими (сталевими) чашами. Яку купити мороженицю, вирішувати вам, але з гігієнічної точки зору нержавіюча сталь краще. З пластикової чашею доведеться поводитися вкрай обережно, адже на цьому матеріалі з часом можуть утворюватися мікротріщини, де можуть мешкати мікроби. У мороженицах Kenwood й Tefal пластикова чаша, а морожениця Panasonic комплектується чашею з нержавіючої сталі.

Яку мороженицю вибрати: популярні бюджетні моделі ↑

Морожениця Delonghi IC 850 — одна з найпопулярніших моделей в бюджетній категорії

Морожениці з компресором досить дорогі, тому більшість споживачів вибирають напівавтоматичні прилади. Пропонуємо вашій увазі огляд морожениц Kenwood IM250, Kenwood IM280 і Delonghi IC 850.

Сам процес приготування морозива займає не більше півгодини, але оскільки ці прилади напівавтоматичні, ємність для приготування необхідно попередньо охолодити в морозильній камері протягом 18-24 годин, щоб ємність могла працювати як акумулятор холоду. Багато хто постійно тримають ємність в морозилці, щоб мати можливість у будь-який момент приготувати морозиво. Тому має сенс заздалегідь перевірити, чи поміститься вона в морозильній камері.

Потужність всіх моделей невелика – всього 6 Вт. Морожениці споживають мало електроенергії, але, на жаль, не відрізняються тихою роботою. Тихіше всього з представлених моделей працює Delonghi IC 850, а голосніше за всіх — Kenwood IM280. Шнур у всіх морожениц досить довгий, і заховати його ніде.

Як приготувати домашнє морозиво ↑

Для приготування морозива в будь морожениц досить приготувати суміш для морозива і влити її у вже працюючий агрегат. Ви можете готувати бананове, полуничне, шоколадне, лимонне морозиво. Наприклад, для приготування бананового морозива буде потрібно 300 г бананів, сік половини лимона, 150 г цукру, 75 г молока і 75 г рідких вершків. Банани подрібнити блендером, додати інші інгредієнти, знову добре перемішати. Влити приготовану суміш в працюючу мороженицю, почекати 20-30 хвилин. Зверніть увагу на те, що домашнє морозиво тане дуже швидко. Зберігати його у морозильній камері рекомендується не більше місяця, а якщо ви готуєте заморожений йогурт або сорбет, їх потрібно з’їсти протягом трьох тижнів.

Кілька порад з використання агрегату ↑

Контейнери для домашнього морозива виготовлені з безпечних матеріалів і мають зручну форму

Щоб морожениця служила вам довго, точно дотримуйтесь рекомендацій виробника. Морозиво викладайте тільки дерев’яними або пластиковими ложками, які входять в комплектацію, щоб не пошкодити чашу. У різних морожениц різний час заморожування. Це слід враховувати, вибираючи агрегат.

Готове морозиво краще зберігати в пластиковому або скляному контейнері з кришкою. Якщо ви будете зберігати його відкритим, морозиво може просочитися запахом холодильника, і його смак буде неприємним.

Різні наповнювачі, сиропи і горішки надають оригінальний смак домашнього морозива, рецептів приготування якого існує безліч. Деякі виробники надають і книгу з рецептами приготування ласощів разом з морозивницею.

Маючи вдома мороженицю, ви зможете готувати смачні ласощі для всієї родини без використання синтетичних барвників, згущувачів, ароматизаторів та інших шкідливих добавок.

Морозиво – досить давнє ласощі. Їм пригощали ще Олександра Македонського під час його походів в Мідію і Персію. Саме там придумали заморожувати ягоди на снігу. Холодильників тоді не було, і за снігом посилали рабів в гори. Тепер так далеко ходити не потрібно, адже є електрична морожениця.

Цей побутовий прилад вибирає для себе все більшу кількість сімей. Адже поласувати морозивом люблять і дорослі, і діти. Побутова морожениця не займе багато місця на вашому столі і в кухонній шафі, не витратить багато електроенергії, зате приготує смачні ласощі для вас і ваших гостей. За 20-40 хвилин електрична автоматична морожениця приготує близько кілограма морозива, яке за своїми смаковими якостями набагато перевершує магазинне.

Смотрите также

Як правильно вибрати мультиварку: яку модель краще купити

Мультиварка – це останній хіт кухонної техніки. Він ще тільки набирає популярності, але багато господинь …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *