Главная / Побутова техніка / Який блендер краще вибрати — занурювальний або стаціонарний

Який блендер краще вибрати — занурювальний або стаціонарний

Покупка нової кухонної техніки – інвестиції в щоденне приготування смачної і здорової їжі. Після здобуття надійного помічника сімейний раціон розширюється, залишається більше часу для рідних. Час приготування страв скорочується. Щоб покупка була вдалою, варто подумати, який блендер краще вибрати – занурювальний або стаціонарний. Кожна модифікація має переваги і недоліки. При прийнятті рішення останнє слово залишається за аргументами, залізними, як ножі якісного пристрою.

Зміст

Блендер і його конкуренти ↑

Легко загубитися в номенклатурі сучасної кухонної техніки різного призначення. Комбайн, міксер, м’ясорубка або соковижималка – рейтинг не має яскраво вираженого лідера. Часто вибір залежить від кулінарних уподобань господині. Єдиний помічник, популярність якого поза конкуренцією, – занурювальний блендер.

Для чого потрібен блендер ↑

Прилад відрізняється високою функціональністю і незамінний в щоденній рутині. Істотно спрощує приготування перших і других страв, десертів. Якісно подрібнює продукти і допомагає отримати ніжне пюре. Серед функцій виділяють:

  1. Збивання інгредієнти в однорідну масу. Гідна заміна міксери при змішуванні молочних і фруктових коктейлів, популярних смузі.

Підходить для приготування кондитерських кремів, сирних і сирних мас. При достатній потужності збиває охолоджені яєчні білки в щільну піну.

Чудово змішує компоненти всіляких соусів, включаючи майонез, і незамінний для супів-пюре. З його допомогою готують рідке тісто.

Для приготування смузі використовують базову насадку

  1. Подрібнення продуктів. Відварне м’ясо, сирі і пройшли термічну обробку овочі протягом пари хвилин перетворюються в дрібно посеченную масу. У пюре отримані інгредієнти збивають з допомогою віночка.

Комбінований функціонал важливий для організації дієтичного харчування та приготування дитячих страв.

  1. Колка льоду. Швидко і якісно подрібнює звичайні кубики з морозилки для подальшого додавання в коктейлі або прохолодні напої власного приготування.

Для шинкування овочів у багатьох моделях передбачені спеціальні диски

Прилад в змозі замінити кухонний комбайн. Єдине, що може не подужати, – подрібнення сирого м’яса, потрібно повністю прибирати плівки і прожилки. З м’ясом птиці успішно справляється техніка потужністю вище 600 Вт.

М’якоть ріжуть дрібними шматочками і додають сирий продукт невеликими порціями. Ножі не забиваються і переробляють кожен шматочок. Отримана маса відрізняється від традиційного рубленого фаршу – консистенція щільніше, сік залишається всередині фрагментів.

У чашу подрібнювача закладають тільки дрібно порізане м’ясо – інакше великий ризик деформації і виходу з ладу ножів

Важливо знати! При збиванні картопляного пюре з розвареного овоча виділяється крохмаль. Замість повітряного страви виходить густа клейка маса. Проблема вирішується за допомогою спеціальної насадки.

Пристосування для збивання пюре можуть йти в комплекті або продаються окремо

Який прилад краще вибрати ↑

Який блендер купити – занурювальний або стаціонарний. Іноді дилема практично нерозв’язна. Рекомендується керуватися наступними аргументами:

  • Наявність вільного простору. Для стаціонарної техніки необхідно виділити постійне місце на робочому столі. Кожен день прибирати-діставати прилад не дуже зручно. Він повинен бути під рукою. Для компактної кухні оптимальний занурювальний варіант.
  • Передбачувана інтенсивність експлуатації. Обидва види техніки витримують високе навантаження і довговічні за умови належного догляду.
  • Основні функції. Можливості моделей заглибних перевершують функціонал стаціонарних. Перші справляються з більшістю операцій, передбачених для кухонних комбайнів. Другі ідеальні для збивання коктейлів, отримання ніжного пюре.

Функціонал деяких стаціонарних пристроїв обмежується змішанням фруктових і молочних коктейлів – це звичайний шейкер

При виборі «мобільного» блендера слід враховувати, що під час роботи привід з робочою частиною доводиться тримати на вазі. Це може стати серйозною перешкодою при проблемах з суглобами або наслідках травм. Зате немає необхідності виділяти персональне місце.

Техніка без зусиль поміщається в шухляді. Деякі модифікації комплектуються невеликий підставкою, яку можна розмістити на підвіконні або виділити простір на столі.

«Мобільні» прилади не займають багато місця і завжди під рукою

Як вибрати занурювальний блендер для будинку ↑

Самий недорогий помічник служить довго, якщо потрапляє в хороші руки: потрібно розуміти, як правильно користуватися «ніжною» технікою. Одночасно виникає питання: який занурювальний блендер краще, чому віддати перевагу – бренду або купити потужну новинку від маловідомого виробника.

Важливі характеристики моделей заглибних ↑

Яку б техніку планувалося купити на кухню, слід ретельно продумати придбання. При виборі звертають увагу на ключові характеристики:

  • Потужність. Варіюється від 200 до 1200 Ват. Мінімальний показник приймають у розрахунок, якщо планується готувати виключно пюре з відварених овочів. Потужності в 350 Ватт не вистачає, щоб подрібнити сирі овочі – це варіант для соусів і супів.

Оптимальний вибір – техніка в 500-700 Ват. Якісно справляється із завданнями різної складності. При наявності насадки підходить для колки льоду.

Помічник середньої потужності легко справляється з шатківницею цибулі і допомагає забути про сльози на кухні

  • Вага блендера. Необхідно шукати золоту середину – купити і відправити помічника в дальній ящик не конструктивно. Дискомфорт при експлуатації – серйозна причина для відмови від щоденного використання.

Легке пристрій норовить вислизнути з рук, особливо при роботі на високих оборотах. З ним важко впоратися при подрібненні твердих сирих продуктів.

Від важкого приводу втомлюються руки, навряд чи надовго вистачить фізичних сил при приготуванні складного соусу, тесту або супу-пюре. Доводиться робити паузи, перериватися, що може позначитися на кінцевому результаті. Для деяких страв важливо суворе дотримання рецептури.

Перевагу віддають приладу, який не хочеться випускати з рук. При виборі не буде зайвим потримати в руках кілька зразків, порівняти відчуття. І купити зручний блендер – час на кухні повинно приносити задоволення.

Необхідність тримати привід на вазі – єдиний істотний недолік приладу

  • Швидкісні режими. Чим більше положень перемикача, тим краще. Обороти істотно відрізняються в залежності від виконуваної функції.

При збиванні вершків поступово переводять блендер з мінімальних оборотів в інтенсивний режим. Чим вище кінцеві обороти, тим пишніше маса. Для коктейлів потрібно вичавлювати максимум, як і при змішуванні різнорідних інгредієнтів.

Для стандартного подрібнення, приготування овочевих пюре і супів-пюре досить середньої швидкості. Завжди потрібно пам’ятати, що новий рецепт здатний надихнути на маленьке божевілля, і до нього потрібно підійти у всеозброєнні.

Для якісного збивання вершків і білків потрібні пристрої з кількома швидкостями роботи

Важливо знати! У багатьох моделях присутній режим «Турбо». Якщо купити пристрій з такою функцією, кулінарний процес значно прискорюється.

Насадки та комплектація ↑

Функціональність забезпечують насадки, номенклатура яких широка і дозволяє виконувати велику кількість маніпуляцій:

  • Базова ніжка-блендер. Призначена для подрібнення і змішування. Підготовлені продукти поміщають у відповідну ємність і поступово занурюють робочу частину так, щоб не зачіпати дно.
  • Віночок для збивання рідких компонентів і субстанцій. Застосовується для приготування коктейлів, смузі, супів-пюре. Занурювальний віночок незамінний для любителів кондитерських виробів – з його допомогою роблять креми, перетворюють білки і вершки в пишну масу.
  • Насадка для тіста. Вигнуті вузькі лопаті допомагають у вимішування тіста. Ефективні на низьких обертах. Рідкі і сипучі компоненти поступово перетворюються в однорідну масу, з якою приємно працювати.
  • Насадка для пюре. Спеціальне пристосування робить страву ніжним, гладким, без грудок і великих часток.

За допомогою базової ніжки з ножами виконують широкий спектр робіт – від приготування сирних мас до подрібнення овочів

Занурювальний прилад часто комплектують мірним стаканом. Наявність підказувачі зручно для визначення потрібної кількості інгредієнтів у складових стравах або кондитерських виробах. Стакан можна використовувати як робочу ємність для підготовки компонентів випічки і кремів, змішування коктейлів.

Також можлива комплектація вакуумним насосом і контейнером. Пристрій повністю відкачує повітря, продукти довше зберігаються свіжими. Ефективний для збільшення терміну придатності свіжих овочів, зелені.

У стандартній комплектації або окремо можна придбати пристосування для кріплення приводу до стіни. Відмінне рішення для маленької кухні, де новий предмет – викрадач робочого простору. Блендер не займає місце і завжди під рукою.

Якщо виробник не передбачив додаткові насадки, необхідні комплектуючі варто купити самостійно. Важливо упевнитися, що вони сумісні з моделлю.

Ідеальний жіночий набір включає гачки для тіста і ножі для шинкування

Важливо знати! При виборі аксесуарів для кухонного помічника віддають перевагу насадкам з нержавіючої сталі. Вони довговічніші пластикових, відсутній ризик виявити в готовому блюді неїстівний і небезпечний інгредієнт.

Занурювальні блендери з подрібнювачем ↑

Практично всі моделі укомплектовані важливим пристосуванням – подрібнювачем. Він являє собою ємність об’ємом від 0,3 л зі стрижнем, на який насаджують змінні ножі.

Базова комплектація включає стандартні ріжучі насадки, призначені для подрібнення овочів, фруктів. Спеціальні ножі справляються з нарізкою зелені, цибулі. З сиру твердих сортів виходить домашня кулінарна посипання для піци, запіканок та інших страв.

Подрібнювач перетворює пучок зелені в дрібно посеченную масу за лічені секунди

Зверху чаша накривається щільною кришкою, до якої приєднують привід. При роботі з твердими продуктами слід фіксувати техніку.

Якщо дозволяють технічні характеристики, варто купити насадку для колки льоду. Влітку приємно втамовувати спрагу безалкогольним мохіто або освіжаючим лимонадом власного приготування.

При виборі звертають увагу на місткість чаші. Обсяг 0,4-0,5 л недостатній для переробки великої кількості продуктів. Якщо у вподобаної моделі виробник пропонує саме такий варіант, засмучуватися не варто. Можна купити чашу або навіть кілька ємностей об’ємом 1-1,5 л. Попередньо перевіряють сумісність приводу з подрібнювачем.

Чаша невеликого обсягу не призначена для переробки великої кількості продуктів

Важливо знати! При подрібненні значної кількості овочів, м’яса та інших продуктів високої щільності в чашу завантажують невеликі порції і контролюють роботу ножів. Не можна допускати, щоб ріжуча насадка забивалася. При втраті гостроти заточку краще довірити фахівцям.

Огляд блендерів ↑

Поради споживачів, які вже вирішили купити техніку і успішно експлуатують у повсякденному житті, цінні при виборі кухонного помічника. Що краще – стаціонарні або компактний занурювальний блендер: вартість моделей істотно різниться в залежності від функціоналу і комплектації. Як зробити вибір, про який не доведеться шкодувати?

Популярні марки блендерів і відгуки покупців ↑

Якої фірми блендер краще – вічна суперечка між прихильниками популярних виробників. На ринку виділяється трійка лідерів – рейтинг протягом багатьох років очолюють Bosch, Braun і Philips.

Bosch. Випускає продукцію на будь-який смак і гаманець. Якість приводу і комплектуючих залишається незмінно високою, незалежно від цінової категорії.

Лінійка починається зі скромного Bosch MSM 66110. Недорогий і практичний, блендер виконує основні функції по подрібненню і взбиванню. Працює на одній швидкості. Купити його можна для дачі, де зазвичай немає часу на приготування складних страв.

На вершині модельного ряду розташовується Bosch MSM 881X1, укладений у корпус з нержавіючої сталі. Працює на 12 швидкостях і в турборежимі, виконує майже всі функції кухонного комбайна. Справжня німецька якість і надійність.

Модель Bosch MSM 881X1 – повноцінний замінник звичайного кухонного комбайна

Braun. Цей представник Німеччини на вітчизняному ринку здобув заслужену популярність. Навіть у скромному 2-швидкісному Braun MQ 3025 WH Spaghetti ніжка виготовлена з нержавіючої сталі, а в комплектацію входить мірний стакан. За відгуками, цей малюк якісно подрібнює тверді продукти. Потужності 700 Вт достатньо навіть для переробки дрібно нарізаного м’яса.

Braun MQ 3025 WH Spaghetti – тільки найнеобхідніші функції при солідній потужності

Однозначно не розчаровані вибором володарі Braun MQ 9087 X потужністю до 1000 Вт. Модель укомплектована різноманітними насадками і двома чашами-подрібнювачами. Спеціальна технологія плаваючих лез дозволяє прикладати на 40% менше зусиль при роботі в інтенсивному режимі.

Philips. Виробник з Нідерландів не економить на потужності. Бюджетні моделі стартують від 550 Вт, відрізняються міцністю і функціональністю. Недорогий Philips HR 1603/00 має трикутну форму насадки, що дозволяє досягти ідеального результату при приготуванні супів і смузі.

Також покупці оцінили Philips HR1679/90. У комплектацію крім значного набору засобів входить ніж для нарізки кубиками – подарунок любителям салатів. Виробник проводить грамотну маркетингову політику і дотримується баланс ціна-якість.

Сусід по модельному ряду Philips HR1669/90 також відрізняється високою функціональністю

Важливо знати! Чим ширший функціонал і вище потужність, тим важче привід і ніжка. Перш ніж купити, рекомендується звернути увагу на цю характеристику і оцінити свої сили.

Відео: ресторатор Тетяна Литвинова про вибір надійного блендера ↑

Самостійно важко визначитися, який блендер краще. На допомогу приходять гуру кухні. Популярний ресторатор Тетяна Литвинова вважає, що занурювальний помічник поєднує більший функціонал, ніж стаціонарні моделі:

З приготуванням супу-пюре однаково добре справляються всі типи пристроїв. А ось подрібнення м’яса – справжній виклик. Для такої операції не підходять стаціонарні пристрої. При виборі моделей заглибних звертають увагу на потужність і ножі.

Важливо знати! Час безперервної роботи блендера з максимальним навантаженням – 1 хвилина, після чого потрібно 15-хвилинну перерву.

Тонкі лопаті погано справляються з подрібненням – міцні волокна стають непереборною перешкодою. Ефективні чаші-подрібнювачі – вони оснащені більш потужними різальними елементами, які справляються зі складним завданням. Можна швидко переробити значний обсяг.

Також цей тип пристроїв використовують для колки льоду. Але попередньо не завадить заглянути в інструкцію. Виробник вказує, передбачений подібний функціонал. Інакше доведеться позапланово купити нові комплектуючі.

Авторитетна думка – важливий аргумент, якщо виникли труднощі з вибором помічника. Купити погружний блендер і забути про ручну роботу найкраще допомагають професійні консультанти. Фахівці цілеспрямовано вивчають продукцію, особливості, переваги та недоліки моделей. Хороший рада – вірний шлях до правильного рішення і раціонального вибору.

Смотрите также

Як вибрати хлібопічку — 12 порад для покупця

Зміст Поради щодо вибору хлібопічки Реклама Хлібопічка бере на себе всю роботу по замішуванню, выстаиванию …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *