Главная / Побутова техніка / Як вибрати хороший міксер: правильні поради

Як вибрати хороший міксер: правильні поради

Багато хто впевнені, що такий прилад – пережиток минулого. Навіщо думати, як вибрати міксер, коли можна купити блендер або навіть кухонний комбайн. Між тим, міксер є прекрасним помічником на кухні, який здатний і тісто для млинців або вафель збити, і фрукти для малюка перетерти в пюре. Купувати комбайн не кожному по кишені. А недорогий міксер здатний впоратися з частиною функцій дорогого агрегату. І якщо ці функції – як раз те, що вам необхідно, можна відправлятися в магазин за міксером.

Зміст

Найчастіше вибір міксера залежить від особистих переваг

Чим відрізняється міксер від блендера ↑

Міксером називають кухонний прилад, призначений для змішування і збивання інгредієнтів страви. Він працює набагато повільніше блендера, та на відміну від нього, не містить гострі ножі. Працюючи на високих швидкостях, блендер размалывает компоненти страви, приводячи його до стану однорідної маси.

Який міксер вибрати для будинку: різновиди приладу ↑

Ручний міксер зручний, практичний і компактний, але залишати з ним без нагляду дітей все ж не варто

У продажу є стаціонарні і ручні міксери. Вони розрізняються способом роботи. Ручні міксери можуть працювати протягом декількох хвилин, і під час всього процесу їх необхідно тримати в руках. Стаціонарний міксер оснащений чашею, яка стоїть на спеціальній підставці. Вона утримує міксер, тому тримати його руками під час роботи не потрібно.

Який міксер краще вибрати? Все залежить від ваших особистих переваг. Якщо з ручним міксером вам доведеться мити лише віночки, то в стаціонарному доведеться мити ще й чашу. Ручні міксери менше стаціонарних, вони мають меншу потужність. Але міксери з чашею мають перевагу. Поки збивається що-небудь у стаціонарному міксері, ви можете займатися іншими справами – руки адже вільні.

  • Ємність чаші

Якщо ви зупинили свій вибір на стаціонарному міксері, об’єм чаші для вас буде важливим. Загальна ємність досить велика – до 2,5 літрів. Але об’єм їжі, який можна збити в цій чаші, набагато менше. Чашу роблять великий для запобігання розбризкування продуктів. Випускають різні моделі міксерів з чашами. Є такі, в яких обертається і чаша, і віночки. Це дозволяє краще збити продукти або змішати їх.

  • Потужність міксера

Цей параметр визначає. Чим більше потужність міксера, тим швидше будуть збиті або змішані продукти. Потужністю визначається швидкість обертання насадок приладу. Ручні міксери мають потужність від 150 до 350 Вт, але зустрічаються міксери і 400 Вт. Стандартні характеристики потужності міксерів з чашею – від 200 до 350 Вт, але бувають моделі на 400 Вт, 700 Вт.

  • Комплект насадок для міксера

Міксер Bosch забезпечений різноманітними насадками, призначеними для роботи з різними субстанціями

Зазвичай в комплект насадок входять віночки (спеціальні насадки, призначені для збивання) і насадки для замішування тіста. Форма насадок у більшості міксерів однакова, принцип дії теж стандартний. Розрізняються насадки тільки якістю кріплень, матеріалом, з якого вони виконані. Часто моделі ручних міксерів доповнюються спеціальною насадкою для пюре. За допомогою цієї насадки робиться картопляне пюре.

З додаткових насадок дуже зручні сито і насадка-блендер. Вони призначені для приготування різних пюре зі свіжих фруктів і овочів. Наприклад, можна подрібнити помідори для приготування домашнього соусу або зробити дитині фруктово-ягідне пюре.

Деякі виробники включають в комплект насадок, подрібнювач універсальний. Він підходить для подрібнення продуктів – невеликої кількості м’яса, горіхів, зелені. Ще одна насадка для ручного блендера – електроніж, який зручний для нарізування ковбаси, хліба, сиру.

Вибираємо правильний міксер: додаткові опції приладу ↑

  • Турборежим

У деяких моделях є спеціальний режим, який збільшує швидкість обертання насадок. Турборежим дозволяється включати на лічені секунди, оскільки існує загроза перегрівання двигуна при тривалій його роботі. Завдяки режиму «турбо», можна швидко позбутися від грудочок в приготованому тесті.

  • Швидкості

Як правило, міксери працюють на 3-5 швидкостях, але є моделі і з 12 швидкостями. Багато виробників поруч з ручкою для перемикання швидкостей розміщують малюнки, за якими можна зрозуміти, для яких продуктів дана швидкість використовується.

  • Імпульс

Стаціонарний міксер краще з точки зору техніки безпеки, проте займає більше місця і витрачає більше електроенергії

Імпульсний режим пропонують майже всі виробники міксерів. Кнопка «пульс» дозволяє збільшувати швидкість обертання насадок. Чим сильніше натиснути цю кнопку, тим швидкість обертання буде вище.

  • Захист

Чудово, якщо обраний вами міксер має захист від перегріву або засмічення. При перевантаженні система захисту відключає мотор.

  • Додаткові набори

Мірні стаканчики, лопатки для змішування, різні пристосування для чищення міксера полегшать вашу роботу з приладом. Але використовувати їх потрібно тільки за призначенням. Насадки-віночки використовуються для замішування рідкого тіста, а тестозамесители – для тесту середньої щільності. Зверніть увагу, що їх не можна використовувати для крутого тіста, міксер може вийти з ладу. Ножем для приготування пюре не можна молоти тверді овочі (наприклад, сиру картоплю або яблуко), але він відмінно підходить для приготування вершкових, сирних або томатних соусів.

Міксери виробляють майже всі відомі фірми, які поставляють на ринок побутову техніку. Уникайте підробок та товарів китайських виробників. Добре показали себе міксери Bosch, Moulinex, Vitek.

Смотрите также

Як правильно вибрати мультиварку: яку модель краще купити

Мультиварка – це останній хіт кухонної техніки. Він ще тільки набирає популярності, але багато господинь …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *