Главная / Побутова техніка / Як вибрати хлібопічку — 12 порад для покупця

Як вибрати хлібопічку — 12 порад для покупця

Реклама

Хлібопічка бере на себе всю роботу по замішуванню, выстаиванию і запіканню тесту, вам залишається лише завантажити інгредієнти і натиснути пару кнопок. Собівартість домашнього хліба майже в 2 рази нижче буханця з супермаркету, а його якість і смак набагато краще. А ще хлібопічка хороша тим, що дозволяє автоматизовано готувати в ній не тільки хліб, але і різну здобу, випічку, основу для піци, а в деяких випадках навіть плов, йогурти і джеми. У цьому матеріалі ми склали 12 підказок про те, як вибрати хлібопічку і на що звернути увагу при порівнянні різних моделей.

Поради щодо вибору хлібопічки

Підказка 1. Подумайте, скільки хліба ви зазвичай їсте. Деякі хлібопічки можуть спекти лише 500-грамову булку за один цикл, а інші – буханець вагою 1,5 кг і більше. Орієнтовно на 1 людину припадає по 250-300 г хліба. Таким чином, правильно вибрати хлібопічку вам допоможуть наступні рекомендації:

  • Для 1-2 людина потрібна хлібопічка, що дає 500-750 готової випічки;
  • Для сім’ї з 3-4 чоловік буде достатня піч, яка пече 800-1300 г хліба;
  • Для великої родини (понад 4 чол.) потрібна піч, розрахована на приготування 1,5 кг вироби.

Якщо ви хочете мати можливість запікати як малий, так і великий хліб, то шукайте модель з функцією вибору ваги готового хліба.

Підказка 2. Набір програм, це, мабуть, найважливіший критерій вибору хлібопічки.

  • Кожна програма вже має температурні і тимчасові параметри, встановлений порядок циклів замішування, расстойки і запікання тесту у відповідності з рецептами різних видів випічки.

Як правило, недорогі прилади мають 7-12 програм, моделі подорожче можуть мати від 12 до 20 різних програм. Чим більше програм має піч, тим дорожче вона коштує. Якщо ви новачок в хлібопеченні, то стандартного набору програм вам цілком вистачить.


  • Більшість програм будь хлібопічки призначені для випікання різних видів хліба: пшеничного, житнього, цільнозернового (зі шпалерного борошна), безглютенового (з рисового, гречаного борошна), солодкого, французького багета, хліба з добавками. Крім програм хлібопечення, печі часто мають хоча б одну програму для замішування тіста (дріжджового), програму для випічки бездріжджового тіста та здоби (пасок, кексів або тістечок) і програму для приготування варення/джему.

А ось список додаткових програм, які може мати хлібопічка:

  • Замішування тіста для піци;
  • Замішування бездріжджового тіста;
  • Замішування тіста для макаронів;
  • Гасіння;
  • Каша;
  • Варення (від 0,5 до 2 л);
  • Джем;
  • Йогурт (можна робити кисляк, мацоні тощо молочні продукти);
  • Суп;
  • Плов.

Крім програм хлібопічка може мати такі додаткові параметри:

  • Ступінь піджареної скоринки — обов’язкова опція, є у всіх печей, але в багатьох моделях доступна тільки для білого хліба.
  • Користувальницький режим/режим «Улюблена програма» — бажано, щоб хлібопічка мала хоча б один такий режим, який дозволить вам самостійно налаштувати і запам’ятати ваші установки під улюблений рецепт.
  • Відстрочка старту — дозволяє запрограмувати початок роботи на бажаний час. Так, ви зможете завантажити піч з вечора, а вранці отримати свіжоспечену буханець на сніданок. Відстрочка старту в різних моделях варіюється від 3 до 15 годин.
  • Підтримання тепла – підігрів вмикається автоматично, як тільки хліб спечеться. Завдяки цій функції хліб буде залишатися теплим ще 1-3 години (в залежності від моделі) після вимкнення хлібопечі.
  • Блокування від дітей — може бути влаштована по-різному, наприклад, може блокуватися кришка, а може панель управління.

Підказка 3. Вибираючи кращу модель хлібопічки, звертайте увагу на потужність приладу.

  • Вона може складати від 450 до 1600 Вт. Чим вище потужність, тим швидше піч пече хліб, тим більше вона має функцій і, звичайно, тим вище її ціна.

Подумайте, скільки часу ви готові витрачати на приготування хліба і як часто ви будете нею користуватися?

  • Якщо ви готові запікати одну буханку більше 3-4 годин, вам не потрібно достаток програм і велика вага випічки, то радимо не переплачувати і купити стандартну піч потужністю 500-750 Вт.

Якщо ж ви купуєте велику піч, хочете готувати хліб швидко і вам потрібні додаткові програми, то вибирайте піч потужністю не менше 800 Вт, яка пече хліб не більше 3 годин.

Підказка 4. Робоча чаша (відерко) – слабке місце хлібопечі і саме за її зносу виникають проблеми з піччю. Тому перед покупкою обраної моделі, переконайтеся, що ви зможете замовити її чашу в спеціальних магазинах запчастин побутової техніки або сервісному центрі.

  • Робоча чаша виготовляється з алюмінію або нержавіючої сталі і покривається антипригарним покриттям. Чаша з алюмінію дешевше, але швидше зношується. Чаша із сталі довговічніше, але істотно здорожує прилад.

Перед покупкою печі, обов’язково оглядайте антипригарний шар. Він повинен бути абсолютно рівним, гладким, без подряпин і горбків і, бажано, товстим.

Робоче відерце може мати 1 або 2 тестомесителя (лопастей для замісу) залежно від розміру. Вони знімні і теж покриті антипригарним шаром. Іноді виробники комплектують хлібопечі двома різними месителями – для випічки і для варення. Однак, як показує практика, меситель для випічки відмінно справляється і з варенням/джемом. До речі, так як меситель запікається в випічку, то, щоб вам було зручно діставати, бажано, щоб до печі додавався спеціальний гачок.

  • За формою робоча чаша найчастіше буває прямокутної і випікає звичайну буханець. Але при бажанні ви можете пошукати моделі з круглою чашею, яка пече круглі палянички або з формами для випічки відразу 4-ох багетів. Наприклад, багетницей деякі моделі комплектуються хлібопічок фірми Мулинекс.

Хлібопічка має в комплекті дві чаші – круглу для випікання короваїв і пасок і квадратну для випічки буханця

Хоча форма хліба на його смак не впливає, круглі палянички пропікаються кілька рівномірніше і швидше.

Підказка 5. Що стосується матеріалу корпусу печі, то тут питання вибору зводиться до особистих переваг і бюджету, адже на якість роботи і довговічність він ніяк не впливає. Корпус з нержавающей стали міцнішими, краще виглядає, однак він робить прилад, і здорожує його вартість. До того ж, полірована сталь залишає сліди від пальців. Корпус із пластику легше, простіше у догляді, дешевше, нагрівається трохи менше нержавійки, але менш довговічний.


Підказка 6. Добре, якщо кришка буде знімною, це спростить її миття. А ще дуже важливо, щоб кришка хлібопічки мала велике оглядове вікно.

Підказка 7. Бажано, щоб у хлібопічки був спеціальний диспенсер для добавок (на фото).

Вам потрібно тільки наповнити його перед стартом, скажімо, ягодами або насінням, і пічка сама додасть їх у потрібний момент. Ця опція особливо зручна при відстрочення старту, наприклад, коли ви включаєте хлібопічку на ніч, а самі лягайте спати.

  • Якщо диспенсера немає, то насипати добавки доводиться вручну, чекаючи звукового сигналу, який можна по неуважності прослухати. Крім того, добавки в цьому випадку залишаються не роздрібненими, а цілими.

Підказка 8. Вирішіть, де ви поставите і будете зберігати хлібопічку. Прикиньте, якого розміру вона повинна бути, якого кольору корпус краще впишеться в інтер’єр і якої довжини мотузка вам потрібен (1 -1,7 м).

  • Майте на увазі, що прилад квадратної форми компактніше і зручніше для зберігання.

Підказка 9. Хлібопічка може досить сильно шуміти на етапі замішування і розминання тесту. Особливо це помітно, коли піч готує випічку вночі.

  • Щоб цього уникнути, перед покупкою хлібопічки, переконайтеся, що завяленный рівень шуму становить не більше 55-60 Дб.

Підказка 10. Хлібопічки найчастіше мають механічну систему управління, яка є більш надійною.

  • Втім, у сенсорних панелей дорогих моделей є істотні переваги: вони дуже зручні і їх легше протирати. Обираючи прилад з сенсорною панеллю управління, переконайтеся, що її можна блокувати. Інакше ваш кіт чи дитина зможе одним дотиком включити прилад або змінити налаштування.

І ще одна порада: панель керування з підсвічуванням набагато зручніше монохромного.

Підказка 11. Якщо у вашому будинку часто трапляються збої в подачі електрики, то рекомендуємо купити хлібопічку з функцією запасу пам’яті. Завдяки їй, після зупинки електроживлення, піч зможе продовжити свою роботу на етапі, який був перерваний.

  • Запас пам’яті в різних моделях може становити від 5 хвилин до 1 години.

Підказка 12. Правильно вибрати хлібопічку вам допоможуть реальні відгуки від користувачів з сайтів типу: irecommend.ru, ixbt.com, otzovik.ru і кулінарних форумів. Адже тільки з них ви можете дізнатися такі нюанси як:

  • Легко витягується меситель з хліба?
  • Пристає хліб до форми або лопат?
  • Як довго прослужить чаша?
  • Наскільки вона галаслива?
  • Не дратують сигнали, які видає піч, коли закінчує роботу або «просить» насипати добавки? Чи, може, вони, навпаки, занадто тихі?
  • Наскільки зрозуміла інструкція та коректні рецепти від виробника?

Пропонуємо переглянути відео-відгуки на самі ходові хлібопічки відомих фірм.

Відгук про хлібопічках Panasonic – застарілої моделей 257 і нової моделі SD-2511WTS, що користується великою популярністю:


Відгук про дорогої хлібопічка Kenwood BM450:

А ось корисне відео від «Контрольної закупівлі» про те, як вибрати хлібопічку для дому.

(Оцініть матеріал! Вже проголосувало:16 середня оцінка: 4,63 з 5)


Завантаження…

Читайте також:

  • Гід по вибору мультиварки
  • Як вибрати ідеальну кофемашину
  • Покроковий гід по вибору соковижималки
  • Гід по вибору заглибного блендера і стаціонарного типу
  • 6 факторів, які потрібно знати перед покупкою мікрохвильової печі
  • Як вибрати посудомийну машину — готуємося до покупки
  • 10 критеріїв вибору холодильника, які потрібно знати перед купівлею

Смотрите также

6 факторів вибору мікрохвильовій печі (фото і відео)

Зміст Мікрохвилі – безпечні чи шкідливі? Фактор перший – вартість Фактор другий – об’єм робочої …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *