Главная / Дизайн / Ідеї оформлення / Годинник для кухні – 40 фото, гід по вибору і майстер-клас по виготовленню

Годинник для кухні – 40 фото, гід по вибору і майстер-клас по виготовленню

Реклама

Годинник на кухні – це головні годинники в будинку, адже вони потрібні й під час готування, і під час зборів всіх домочадців по своїх справах. А ще вони можуть прикрашати інтер’єр і демонструвати смак господині, тому вибирати їх слід усвідомлено. Сьогодні ми розповімо про те, як вибрати годинник на кухню за допомогою 6 підказок і 40 фото-прикладів. Ну а тим, хто любить вишивати, пропонуємо ознайомитися з майстер-класом з виготовлення настінних годин для кухні своїми руками, який ви знайдете в кінці статті.

6 підказок за вибором годин

  1. Маленькій кухні – маленькі годинник, великий — великі

Великі годинники в маленькій кухні загромоздят простір, зате в просторій кухні, кухні-вітальні або їдальні покажуть себе у всій красі і будуть видні з будь-якого кінця кімнати.

Середні і маленькі ж години у великій кухні «загубляться» і не будуть виглядати так ефектно. А ось у невеликому приміщенні будуть і зручні, і компактні.

  • Великі в інтер’єрі просторій кухні-вітальні
  • Універсальний розмір циферблата – діаметром 33-36 см як на фото нижче.

  1. «Чергові» годинник повинні бути кварцовими

Механічні годинники – це вічна класика, вони довговічні і цінуються більше кварцових за рахунок більш складного механізму і ручної настройки при збірці. Тим не менш, у них є істотні мінуси – дорожнеча, маленький вибір дизайнів, неточність ходу та необхідність своєчасного підзаводу. Погодьтеся, що регулярно контролювати роботу чергових» кухонних годин і заводити їх, буде не дуже зручно, особливо, якщо вони настінні.


Кварцові годинники на батарейках і за ціною доступніше, і «ходять» точніше, і підзаводу не вимагають, і безшумні. Так і дизайнерський ряд у цієї категорії сьогодні набагато більше. Ви можете вибрати екземпляри від класичних моделей, наприклад, з маятником — до сучасних, в тому числі електронних.

  • Втім, якщо ви вибираєте годинник у їдальні або в пріоритет ставите не зручність користування, а красу, довговічність і шик, то вибирайте саме механічні моделі. Найчастіше вони мають дуже якісні корпуси, чудову обробку і класичні «функції» бою, маятника або зозулі.
  1. Зверніть увагу на годинник з додатковими можливостями

Вибираючи годинник на кухню, подумайте, які додаткові функції вам можуть знадобитися:

  • Якщо вони вам потрібні в першу чергу для приготування їжі, то придбайте маленькі електронні або звичайні годинник з таймером як на фото нижче.
  • Зверніть увагу на годинник-метеостанцію, якщо ви вирощуєте кімнатні рослини або маєте, скажімо, дерев’яні підлоги і кухонний гарнітур. Гігрометр і термометр допоможуть вам контролювати вологість і температуру повітря.
  • Відображення дати і дня тижня – проста, але корисна в повсякденному житті функція.
  1. Кращі годинники для класичної кухні – дерев’яні, з круглим циферблатом і римськими цифрами
  • Для класичних інтер’єрів кухонь (в стилі прованс, бароко, ампір, шеббі шик та ін) краще вибирати дерев’яні годинник з круглим циферблатом, але при цьому не обов’язково з круглим корпусом. Адже, наприклад, корпуси годинників з традиційним маятником мають форму прямокутника або еліпса.
  • Що стосується цифр, то найбільш традиційні будуть римські, але і красиві арабські не зіпсують класичний дизайн.
  • Корпус і циферблат годинника в класичному стилі краще з натурального дерева, а не з поширеного МДФ або пластика під дерево. При цьому для ошатною і суворої класики, наприклад, в палацовому стилі, дерево має бути полірованим, а для стилів прованс і шеббі шик – постареним. Інші деталі (циферблат, стрілки тощо) можуть бути металевими в кольорі античної бронзи або золота.
  • Для їдальні в класичному стилі або для дуже просторій кухні можна вибрати не настінні, а підлогові годинники з маятником, гирями, боєм або з буфетом і баром.
  1. Кращі годинник для кухні в сучасному стилі — лаконічні, але оригінальні

У сучасних інтер’єрах (у скандинавському стилі, в стилі мінімалізм, хай-тек і т. д.) годинники можуть мати лаконічний або, навпаки, складний, але в кожному випадку оригінальний дизайн за рахунок фактурності, кольору, форми циферблата і корпусу, а також незвичайних поділок і стрілок. Сучасні годинники можуть бути виконані з пластику, з дерева, і з металу.

  • Не рекомендуємо купувати годинник на кухню без поділок – вони цікаво виглядають, але засікати з ним час приготування їжі або орієнтуватися, скільки хвилин залишилося до виходу з дому, незручно.

В слайдері ви можете побачити фото годин в сучасних кухонних інтер’єрах.

  1. Додайте годинник в такому місці, щоб їх було видно і під час готування, і під час трапези

Де ж поставити або повісити кухонні годинник найбільш зручно? Найчастіше підходять наступні місця:

  • Над обіднім столом або над барною стійкою;
  • Над дверима, аркою або вхідним отвором;
  • Над витяжкою (якщо вона має козирок або дозволяє повісити прилад високо);
  • На полиці гарнітура (але подалі/вище від плити і раковини).

Постарайтеся вибрати таке місце, щоб у денний час на прилад не потрапляли прямі сонячні промені. В наступній добірці фото представлені деякі приклади розміщення годин на кухні.

Майстер-клас

І нарешті, представляємо майстер-клас про те, як зробити годинники настінні для кухні своїми руками.


Крок 1. Підготувати якусь основу для виготовлення циферблата. Це може бути все, що завгодно: дерево, тарілка, вінілова платівка, картон, пінополіуретанова розетка або навіть старий друшляк. Головне, щоб заготовка підходила за розміром до стрілок годинникового механізму і в ній можна було просвердлити отвір для його кріплення.

Крок 2. Відзначаємо центр циферблата і робимо в нім отвір за допомогою дрелі-шуруповерта (на низьких обертах, щоб не пошкодити заготівлю) або шила. Діаметр свердла повинен відповідати діаметру гвинтика у годинниковому механізмі.

Крок 3. Якщо матеріал вимагає обробки і декорування, то зробити це потрібно до встановлення механізму. Як тільки фон циферблата буде готовий і просушений, потрібно намалювати на ньому поділу або цифри (краще за допомогою трафарету, щоб вийшло акуратно). Втім, при бажанні ви можете обійтися і без них. В кінці малювання весь циферблат потрібно покрити матовим акриловим лаком на водній основі в 2 шари. Тоді весь декор стане більш зносостійким і терпимим до вологого прибирання.

Крок 4. Тепер настав час встановити часовий механізм (його можна придбати окремо або зняти зі старих/дешевих годин). Для цього механізм відокремлюємо від секундної, хвилинної та годинникової стрілки і вставляємо його в підготовлений отвір з виворітного боку циферблата. Потім з лицьового боку годин надягаємо на гвинт гайки, годинну, хвилинну і в останню чергу секундну стрілку (якщо вона є).

Крок 5. Ура! Годинник для кухні готові, залишилося лише покрутити стрілки, щоб переконатися, що їх обертанню нічого не заважає, вставити батарейку і повісити виріб на стіну.

А ось такі фото-ідеї дизайну і декору саморобних кухонних годин можна взяти на замітку.


(Оцініть матеріал! Вже проголосувало:15 середня оцінка: 4,60 з 5)


Завантаження…

Читайте також:

  • Плетіння кошика за 2 вечори з будь папери — майстер-клас для початківців
  • 12 супер-ідей виробів для дому і кухні
  • Ручний розпис вази: 3 майстер-класи і 45 ідей декору
  • Ідеї та майстер-класи по шиттю прихваток своїми руками
  • Переробка жерстяних і скляних банок: майстер-класи та ідеї
  • Вази зі скляних пляшок: декор, розпис і обрізка

Смотрите также

Сервіровка столу на день народження: 80 фото, ідеї і економ-рішення

Зміст Трохи про підготовку і організаційних питаннях 4 ідеї оформлення 8 рішень для бюджетної сервірування …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *